domingo, 13 de octubre de 2013

CASA MANEL VIDAL I FOLQUET. VILAFRANCA, EL PENEDÈS SOBIRÀ. CATALUNYA

El Marcel Morató Tort em feia arribar unes magnifiques imatges d’aquest edifici modernista que l’ Eugeni Campllonch i Parés (Vilafranca del Penedès, 1870-Buenos Aires, 1950), aixecava a instancies de Manel Vidal i Folquet, l’any 1899.

La descripció tècnica ens diu ; Edifici en cantonada de planta rectangular, consta de semisoterrani, planta baixa i dos pisos amb la coberta a dues aigües i plana de la que sobresurt una torratxa de planta circular, en cantonada i la caixa d'escala.


La façana principal fa cantonada compositivament dominada per la torratxa coronada amb merlets. La composició sobre eixos verticals amb portal d'arc carpanell, balcons ampitadors, balcons d'obertura en llosa i carteles de ferro forjat, el principal circular i amb trencaaigües. Les finestres són adintellades senzilles i corregudes amb arc de mig punt. Coronament amb un ràfec de maó i barbacana de bigues de fusta, llata i rajola.


Ens agradarà saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com les raons que portaven a l’Eugeni Campllonch i Parés a decidir ‘ canviar d’aires’ , quan arreu se sap que per als nascuts a Vilafranca ‘ com el Penedès, no hi ha res ‘,

1 comentario: