domingo, 13 de octubre de 2013

SANT JAUME D’ESBLADA. QUEROL. EL CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

El Marcel Morató Tort , retratava l’església de Sant Jaume d’Esblada, respecte del topònim planteja una hipòtesis que ens sembla molt versemblant, atès que en la nostra llengua – la catalana – el mot BLADA, fa referència a una ‘Planta acerínia de l'espècie Acer pseudoplatanus L’, pensem que en aquesta terra devia ser aquesta una espècie abundosa. Com sempre però, podeu fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

La descripció a la fitxa de Patrimoni ens explica que l’església advocada a Sant Jaume, centra el nucli d'Esblada.

És de planta rectangular, amb una única nau, absis semicircular i coberta de teula a dues vessants. L'interior es cobreix amb volta de canó i creueria, i es troba arrebossat i pintat. El cor és situat als peus. La porta d'entrada es troba situada a la façana sud. S'hi accedeix mitjançant una escala de vuit graons. Té arc de mig punt, format per dovelles de pedra. A la part superior hi ha un rellotge de sol. El conjunt es completa amb un campanar de planta quadrada, que té obertures d'arc de mig punt i coberta de pavelló.


La construcció original és d'època romànica. Al llarg dels anys, l'església ha experimentat diverses modificacions (el campanar és posterior).

Segurament la data del 1914 que apareix al rellotge de sol de la façana principal correspon a obres de restauració.

L'església depèn de la de Santa Maria de Querol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario