martes, 15 de octubre de 2013

LA CASA LLORENÇ AL NÚMERO 11 DEL PASSEIG DE LA GARRIGA

Ens aturàvem el Josep Olivé Escarré, i l’Antonio Mora Vergés, al Passeig de la Garriga, davant la casa de número 11, de la que ens explica la fitxa de Patrimoni ; Vivenda unifamiliar aïllada. Consta de planta baixa, pis i torreta amb mirador.

La totalitat de les parets són de maçoneria ordinària. Les obertures estan encerclades amb obra vista amb escalonat amb llinda. Les arestes de les cantonades són també d'obra vista. La coberta està rematada per una torreta. La imbricació perimetral de les teules es transformada en un ràfec al llarg del balcó, aquest, està suportat per dues carteles que a la vegada emmarquen la porta principal. La volta està revestida de trencadís de color verd i blanc. La paret de més a prop és de maçoneria ordinària en el sòcol i pilastres.


El reixat és de fusta.

En algun lloc llegíem ‘Can Llorens’ , i en altres la Casa Llorenç, del seu promotor ni un tristíssim mot, com sempre agrairem les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

L’autoria sembla fora de dubte que és del Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de maig de 1877- la Garriga, 15 de setembre de 1937), que l’acabava l’any 1907 essent doncs una de les seves obres primerenques.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario