jueves, 24 de octubre de 2013

EL RELLOTGE DE LA DEIXALLERIA DE SANTA SUSANNA DEL MARESME

Podia haver-ho intitula’t com la Deixalleria del Rellotge, perquè l’activitat més antiga va ser la de mesurar el pas dl temps, i la més recent la de recollir allò que algun dels 3.338 habitants ja no necessita, i no té per a ell cap utilitat.

El rellotge forma part del inventari de la Societat Catalana de Gnomònica, amb la Referència: 3585, a Can Ballester . Camí de la Riera s/n.


No hi ha cap dada d’aquesta casa, ni d’aquesta torre del rellotge en el Mapa de Patrimoni :

http://patrimonicultural.diba.cat/index.php?codi_ine=08261


Esperem comptar a l’email coneixercatalunya@gmail.com amb l’ajuda d’algun del santasusannencs de bona voluntat , que ‘haberlos haylos’ per recuperar un xic més la memòria històrica.

1 comentario:

  1. Recentment he estat a Santa Susanna i sobre aquest edifici he fet una consulta al SSOM (Santa Susanna Orígens i Memòria). Textualment m'han dit el següent:

    L’edifici on hi ha ubicada l’ADF no és massa antic, és un magatzem construït als anys setanta pel propietari de Can Rabassa i en primer lloc va ser una fusteria, després un magatzem de begudes i actualment magatzem municipal i seu de l’ADF. Els elements que hi ha són portats d’altres construccions.

    ResponderEliminar