sábado, 26 de octubre de 2013

PONT DE LA GORGA O DEL RAVAL DEL PONT. SANTA MARIA DE CORCÓ.L'ESQUIROL.OSONA. CATALUNYA

Poca cosa s’explica d’aquest pont que donarà nom al Raval i/o grup de cases que es formaven a l’altre costat, i que retratava de forma magistral la Rosa Planell Grau, en la passejada que feien per aquestes terres osonenques amb el Miquel Pujol Mur, que ens explica :


Pont de dos arcs desiguals, amb baranes, tot de pedra i amb tallamar. Situat sobre la riera de les Gorgues, en el camí ral de Vic a Olot.

Em feia somriure la referència a l’estil ‘ obra popular’, està clar que si el PP tingués alguna cosa a veure amb aquesta infraestructura faria segles que se l’hauria endut l’aigua.

Les primeres dades de població fan referència a un poblament dispers, a l’any 1340 a la parròquia de Corcó hi havia un total de 87 masos habitats i 21 a Sant Bartomeu Sesgorgues.

El poblament es concentra al llarg del camí ral de Vic a Olot, i coneixen el tarannà català el primer pont es devia construir abans dels terratrèmols dels segle XV, i refer-se a continuació d’aquests. En aquells anys, no calia esperar que els diners anessin i tornessin de Madrid, i això en matèria d’infraestructures sens fa visible per arreu.

Li suposem doncs un origen medieval, i us convidem a dir-hi la vostra a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario