domingo, 19 de enero de 2014

CASA MONTSERRAT COMA AMIGÓ. TIANA. EL MARESME

Estaven fent obres quan retratava la casa modernista del Carrer Marquès de Monistrol, 13-15, de Tiana a la comarca del Maresme.

Destaca molt especialment l'ús de la línia sinuosa de l’edifici que defuig de tota angulositat i de la línia recta. Així doncs és interessant la forma ondulada que adopta cadascuna de les quatre façanes en el seu coronament i els guardapols que al damunt de les obertures també segueixen la mateixa tònica general. Cal fer notar la tribuna que presideix la façana a la part central i que dóna relleu a les línies corbes del conjunt. Les petites obertures de ventilació de les golfes estan decorades exteriorment amb motius vegetals que les envolten.


Fou projectat pel que va ser arquitecte municipal de Tiana, Ramon Maria Riudor i Capella, l’any 1906 , i va ser propietat de Montserrat Coma Amigó , esposa del constructor i ex-alcalde de Tiana Pere Artusa i Cruspinera.

Trobo absolutament inexplicable l’absència d’un Catàleg de Patrimoni en línia, en una Vila que tancava l’any 2013 amb un cens de 8.221 habitants, i amb una llarga tradició de lloc d’estiueig, que ha deixat un ric i variat patrimoni històric.

Segur que això té una explicació que ens agradarà rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario