viernes, 3 de julio de 2015

ANTIGA ESCOLA DE FIGOLS DE TREMP. EL PALLARS JUSSÀ. LLEIDA. CATALUNYA

Sol Pociello Sebrià, publicava a la pàgina ‎https://www.facebook.com/pages/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista/400721423462325?fref=ts , una fotografia de la que fou Escola de FIGOLS DE TREMP, al Pallars Jussà, explica que va funcionar abans i durant la dictadura franquista. L’escola va tancar a les darreries dels anys 60 del segle XX.


La distribució era la següent: a baix Casa de la Vila, al mig escola, altrament dit "estudi" i a dalt la Rectoria, en la que els primers anys d'acabada la guerra hi vivia una família de la Guardia Civil, per "vigilar" els moviments de la zona (maquis, rojos, etc, .. )

Al costat l'església del poble.

Avui és un edifici de propietat privada en fase de restauració.

Agraïm l’aportació de Sol Pociello Sebrià , i aprofitem per recordar-vos que en la nostra recerca us necessitem amics lectors; al vostre poble, vila, o ciutat, segur que hi havia una escola abans de la dictadura franquista.

Potser encara existeix, si és així feu-ne una fotografia, i publiqueu-la a :
https://www.facebook.com/pages/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista/400721423462325?fref=ts

Si ara acull un servei públic diferent, o fins si és un edifici privat , feu-ne una fotografia, i publiqueu-la a :
https://www.facebook.com/pages/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista/400721423462325?fref=ts

Si no existeix – enderrocar-les va ser considerat mèrit patriòtic en el segon feixisme ( dictadura franquista ) – busqueu-ne una fotografia, i publiqueu-la a :
https://www.facebook.com/pages/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista/400721423462325?fref=ts

Si qualsevol dels Ajuntament implicats us dona ‘peixet’ feu-nos-ho saber que ho publicarem en una llista, d’administracions ‘ desafectes’.

És vital recuperar les imatges d’aquell passat, en fer-ho reivindiquem també la honestedat de tots els que van caure en defensa de la llibertat, la dignitat i la democràcia.

No ens cansem de recordar aquestes paraules "totes les causes justes del món tenen els seus defensors. En canvi, Catalunya només ens té a nosaltres". Lluís Companys i Jover (el Tarròs, municipi de Tornabous, 21 de juny de 1882 – Barcelona, 15 d'octubre de 1940), President de Catalunya, assassinat per la dictadora del general Franco.

Catalunya us estarà eternament agraïda

No hay comentarios:

Publicar un comentario