domingo, 26 de julio de 2015

LA BALLADA DE GITANES AL CARRER DE SANT JAUME. ESTIU DE L’ANY 2015

Ens convocaven a les 12:00, una hora un xic intempestiva en aquest tòrrid estiu que quedarà sens dubte com el primer d’una sèrie – potser curta – d’anys marcats per l’escalfament global.

Començaven els castellers passades les 12,30 , i feien el seu número ‘clàssic’ , algú em comentava ‘ sempre fan el mateix ‘, TOTES les entitats fan SEMPRE EL MATEIX, i en aquest cas concret, el número de persones que participen limita – i molt – el tipus de castells que es poden aixecar.

Continuava el Ball de Bastons, de blanc immaculat, donava tota la sensació que en aquest cas, l’equip formava en la seva totalitat.

Quan li tocava el torn a Gitanes advertíem – per la vestimenta – que la Colla s’havia completat amb persones que no en formaven part , l’estiu això de les absències ja ho té, oi ?.



L’actuació arrencava els aplaudiments de l’escassa concurrència, està clar que ho havien fet bé, molt bé, s’ha de sospesar també però, que el ball de Gitanes, forma part de l’ADN d’una majoria de castellarencs.




En venia al cap la dita ‘ tothom és important, ningú però, és imprescindible’ .

Concloïen l’actuació els castellers.

Havien tocat les 13:00 al campanar de Sant Esteve quan m’acomiadava; als que havien participat en la festa, els esperava un reparador ‘vermut’.

Castellers, Bastoners , i Gitanos, havien fet COM SEMPRE el millor que saben fer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario