lunes, 20 de julio de 2015

CASTELL DE CLASQUERÍ. CASTELLAR DEL VALLÈS.

El Josep Antoni Uriz Rodríguez em feia arribar unes fotografies fetes al Castell de Castellar, o Castell de Clasquerí, on va realitzar unes sessions fotogràfiques.

La descripció ens diu que el castell de Castellar es troba a prop del poble, a l'altra banda del riu Ripoll.


El seu emplaçament equivalia a una defensa natural. És de planta quadrada, deformada en trapezi, amb torres emplaçades a les cantonades coronades amb merlets, excepte la major on els merlets queden coberts per una teulada. Al centre s'obre un pati on es troben les dues escales que condueixen a la planta noble del castell. A la façana hi ha, al primer pis, dues finestres gòtiques geminades, amb estilitzades columnes, i entre aquestes es troben els diferents escuts dels senyors del castell; al segon pis hi ha dues finestres amb arcs conopials. El parament és de carreus ben escairats i col•locats de forma alineada.


Davant de la façana principal es troba la capella gòtica de Santa Bàrbara, d'una sola nau i absis poligonal. La porta principal és d'arc de mig punt adovellada, amb un guardapols amb forma d'arc apuntat; per sobre hi ha una petita rosassa amb traceria de pedra. La teulada és a dues aigües amb acabaments coronats amb merlets. Els carreus estan mitjanament escairats. Adossat a una de les parets s'hi troba un atri d'arcades ogivals amb acabament decoratius de merlets.


El Castell és de propietat privada – i esperem que ho continuï sent pels segles dels segles -, els nostres veïns de Sentmenat, acceptaven el regal enverinat del castell homònim, i això comprometrà les seves finances durant molts i molts anys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario