viernes, 17 de julio de 2015

CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DE LA PIETAT. EL PONT DE MUNTANYANA. OSCA.

M’aturava al Puente de Montañana en terres de Osca ( Huesca ) , feia el camí de tornada des del Pont de Suert ( el pont del pont, com ens explicava el mestre Joan Coromines i Vigneaux (Barcelona, 21 de marzo de 1905– Pineda de Mar, Barcelona, 2 de enero de 1997)) , i advertia que el ferm de la carretera és ‘normal’ , mentre que la N-260 que comunica les comarques de l’Alt Urgell, Pallars sobirà i la Ribagorça catalana, està quasi, com la deixaven els enginyers de la II República, una mostra més de l’estimació que ens té el ‘camarada’ Mariano Rajoy Brey (Santiago de Compostela, 27 de marzo de 1955), i els que l’han precedit en el seu càrrec.

Retratava la façana de la capella de la Pietat, i llegia ‘Del siglo XVII es la capilla de Nuestra Señora de la Piedad, una edificación de planta rectangular y cabecera plana. La entrada, situada a los pies es de medio arco y posee una fecha de 1679’ .


Advertia que la qüestió de la independència de Catalunya, l’entenen en tant que constaten – com jo mateix – els maltractes en qüestió d’infraestructures, curiosament com la resta de ciutadans del REINO DE ESPAÑA diuen no poder fer-hi res però.

Des d’algun mitjà de la meseta, la cosa té altres lectures, normal, oi ?.
http://www.lasexta.com/noticias/nacional/puente-montanana-vive-independentismo-catalan-perspectiva-muy-particular_2012101800252.html


Com recorda la làpida, exclamava ‘ Ave Maria ‘, com manifestació clara de que ens caldrà l’ajut celestial, en aquesta tasca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario