viernes, 3 de julio de 2015

PODEU FOTOGRAFIAR AQUESTS EDIFICIS ESCOLARS ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA?.

En la recerca d’edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, em caldrà trobar col•laboració d’ almenys una persona en cadascun dels municipis de Catalunya, perquè s’ocupi de fotografiar l’escola, i si és possible d’esbrinar quan es va fer, i qui en va ser l’autor.

Trobava en un text gens relacionat am b l’ensenyament :
http://governacio.gencat.cat/web/.content/eleccions/tipus_eleccions/parlament_de_catalunya/any1992/documents/arxius/dogc_1551_e05021992t_lce.pdf

Que fa referència a les ‘antigues escoles de - entre altres poblacions - :

Gavet de la Conca. Gavet
El Pont de Suert. Llesp i Malpàs
Sarroca de Bellera. Les Esglesies
Soriguera. Vilamur i Baro
Sort. Llessui , Altron, Olp, Enviny i Sauri.
Tremp. Puigcercós, Torra de Tamúrcia, Orrit, Suterranya, Figols de Tremp.

En la nostra recerca us necessitem amics lectors; al vostre poble, vila, o ciutat, segur que hi havia una escola abans de la dictadura franquista.


Potser encara existeix, si és així feu-ne una fotografia, i publiqueu-la a :
https://www.facebook.com/pages/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista/400721423462325?fref=ts

Si ara acull un servei públic diferent, o fins si és un edifici privat , feu-ne una fotografia, i publiqueu-la a :
https://www.facebook.com/pages/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista/400721423462325?fref=ts

Si no existeix – enderrocar-les va ser considerat mèrit patriòtic en el segon feixisme ( dictadura franquista ) – busqueu-ne una fotografia, i publiqueu-la a :
https://www.facebook.com/pages/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista/400721423462325?fref=ts

Si qualsevol dels Ajuntament implicats us dona ‘peixet’ feu-nos-ho saber que ho publicarem en una llista, d’administracions ‘ desafectes’.

És vital recuperar les imatges d’aquell passat, en fer-ho reivindiquem també la honestedat de tots els que van caure en defensa de la llibertat, la dignitat i la democràcia.

No ens cansem de recordar aquestes paraules "totes les causes justes del món tenen els seus defensors. En canvi, Catalunya només ens té a nosaltres". Lluís Companys i Jover (el Tarròs, municipi de Tornabous, 21 de juny de 1882 – Barcelona, 15 d'octubre de 1940), President de Catalunya, assassinat per la dictadora del general Franco.

Catalunya us estarà eternament agraïda

No hay comentarios:

Publicar un comentario