jueves, 2 de julio de 2015

ESCOLES VELLES DE CARTELLÀ. SANT GREGORI. VALL DE LLÉMENA.GIRONA.CATALUNYA

La recerca dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, serà, intueixo, llarga i difícil.

El segons feixisme començava ‘oficialment’ l’01’04.1939, i dissortadament no ha tingut – més enllà de la mort ‘natural’ dels seus partícips - cap data de finalització.

La tasca destructiva al llarg d’aquest llarg període ha estat excel•lent.

I la sensació de que ‘tot això del patrimoni i la història, son qüestions sense importància’ ha trobat acollida fins en persones que es diuen catalanes, i pengen cada 11 de setembre la senyera al balcó i/o la finestra.

Trobava un enllaç que de retruc parla d’escoles ‘velles’.
http://kurtibolos.blogspot.com/2014/10/jornades-del-ball-del-llemena.html


Ens agradarà tenir-ne una imatge, i saber qui va ser l’autor de l’edifici.

Malgrat la manca de resposta per part de la ciutadania ( de l’Administració no em sorprèn ) insisteixo : en la nostra recerca us necessitem amics lectors; al vostre poble, vila, o ciutat, segur que hi havia una escola abans de la dictadura franquista.

Potser encara existeix, si és així feu-ne una fotografia, i publiqueu-la a :
https://www.facebook.com/pages/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista/400721423462325?fref=ts

Si ara acull un servei públic diferent, o fins si és un edifici privat , feu-ne una fotografia, i publiqueu-la a :
https://www.facebook.com/pages/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista/400721423462325?fref=ts

Si no existeix – enderrocar-les va ser considerat mèrit patriòtic en el segon feixisme ( dictadura franquista ) – busqueu-ne una fotografia, i publiqueu-la a :
https://www.facebook.com/pages/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista/400721423462325?fref=ts

Si qualsevol dels Ajuntament implicats us dona ‘peixet’ feu-nos-ho saber que ho publicarem en una llista, d’administracions ‘ desafectes’.

És vital recuperar les imatges d’aquell passat, en fer-ho reivindiquem també la honestedat de tots els que van caure en defensa de la llibertat, la dignitat i la democràcia.

No ens cansem de recordar aquestes paraules "totes les causes justes del món tenen els seus defensors. En canvi, Catalunya només ens té a nosaltres". Lluís Companys i Jover (el Tarròs, municipi de Tornabous, 21 de juny de 1882 – Barcelona, 15 d'octubre de 1940), President de Catalunya, assassinat per la dictadora del general Franco.

Catalunya us estarà eternament agraïda

No hay comentarios:

Publicar un comentario