jueves, 9 de julio de 2015

QUE EN SABEM DE LES ESCOLES PÚBLIQUES DESTRUÏDES EN LA REVOLTA DELS SEDICIOSOS FEIXISTES CONTRA EL GOVERN LEGÍTIM DE LA II REPÚBLICA?

En el període 1936-1939 i com a conseqüència de l’acció bèl•lica nombrosos edificis escolars de Catalunya patien greus danys estructurals, altres eren destruïdes i/o enderrocades en els primers AÑOS TRIUNFALES, pel fet que s’havien construït per la Mancomunitat de Catalunya, i/o la Generalitat durant la època de la II República. D’unes i altres des de l’administració pública se’n ha fet un silenci clamorós.

No em sobtava la reticència d’alguns ajuntaments, i fins la d’alguns ‘ arxius històrics municipals ‘ , l’ombra del feixisme és allargada.

Em sobtava un xic més la indiferència de la ciutadania en general, que s’estima més que NO SABER, no voler prendre consciència de que atès el que ha viscut i patit, té tot el dret a reclamar justícia, i fins a exigir la reparació del dany causat.


Catalunya tota va ser front de guerra, i és per arreu que podem trobar escoles públiques que va ser enderrocades, fem doncs una crida especial a les persones que van viure aquesta experiència perquè ens l’expliquin, i alhora que n’aportin imatges. Podeu fer-ho a la pàgina https://www.facebook.com/pages/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista/400721423462325?fref=ts i/o a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cada escola que ‘recuperem’ dignifica la memòria dels que en alguns casos van veure compromesa la seva existència, per la seva fidelitat als ideals republicans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario