miércoles, 15 de junio de 2016

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA DEL CONVENT DELS FRANCISCANS. SANTPEDOR. BAGES

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.


El Xavier Codina Balletbo‎, penjava fotografies  en el meu facebook, amb el següent text; claustre del antic convent dels franciscans segle XVII, (foto 1920), desprès de l’exclaustració havia estat escola.







l’any 1996 s'enderrocava l'edifici del Convent i s'hi construïa l'actual Institut d'Auro.


El Josep Salvany Blanch retratava també el claustre l’any 1918.


Ens manquen encara molts edificis escolars anteriors a la dictadura franquista d’aquesta comarca , sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca.

Ajudeu-nos en la nostra recerca dels edificis escolars o coetanis a la dictadura franquista.


Els ho devem als nostres pares, avis,  besavis, rebesavis, i als nostres fills nets, besnéts, rebesnéts,… , i per damunt de tot, li devem a Catalunya.


Que l’any 2023 es facin realitat tots els somnis. 



Hem superat les 918 publicacions a https://issuu.com/1coneixercatalunya , i els lectors han fet 20668 impressions de totes o algunes de les publicacions, això vol dir que podrien existir fins a 23 ‘llibres’ que recullen TOTS els edificis escolars anteriors a la dictadura franquista que hem pogut documentar.


Ens encanta aquest nivell d’acceptació que hauria però, passar de ser passiva, a ser activa, i fer les seves aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com  , castellardiari@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts


No hay comentarios:

Publicar un comentario