sábado, 25 de junio de 2016

LA CASA RIGOL TOBELLA DE SANT SADURNI D’ANOIA, EL PENEDÈS SOBIRÀ.

Retratava l’edifici d'estil modernista d'una sola crugia, que fa angle per l'eixamplament del carrer Raval de Sant Sadurní d’Anoia.



La descripció ens diu que té dues façanes que fan cantonada, fet que s'aprofita per crear una simetria entre elles. L'eix està marcat per un pinacle, més ample a la base, i acabat amb un floró que corona l'edifici. A més d'aquesta simetria, la unitat de la façana queda reforçada per un balcó corregut al primer pis.

L'edifici té planta baixa, dos pisos, i acaba amb un terrat que es tanca amb una barana de ferro decorada amb els mateixos motius que el balcó.

Destaquen les línies sinuoses tant a les baranes com en les motllures que emmarquen les obertures o els relleus sota les finestres.

L’autor fou Miquel Madorell i Rius (l'Hospitalet de Llobregat, 1869 - Barcelona, 1936), que atendria l’encàrrec de Francesc Rigol i Tubella. Miquel Madorell i Rius fou nomenat arquitecte municipal de Sant Sadurní el 1904, i és l'autor d’algunes de les obres més representatives del modernisme de la vila, son obra seva els edificis de les Escoles Noves, i el de l’Ateneu. http://oslo.geodata.es/stsadurnia/textos/arquitectonic/11.pdf

Sant Sadurní d’Anoia més enllà del cava, té altres atractius que des del meu particular punt de vista, no es ‘saben vendre’ com caldria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario