sábado, 4 de junio de 2016

AJUNTAMENT I ESCOLES DE PASSANANT. LA CONCA DE BARBERÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Em confirmaven que l’edifici de l’Ajuntament havia acollit les escoles públiques, i demanava informació en relació a la data de construcció i al seu autor al consistori.


El sostre demogràfic de Passanant s’assolia al cens de 1930 amb 1014 veïns, cal valorar el fet luctuós del 28.05.1928 : https://catalunyaennegre.wordpress.com/tag/la-pobla-de-ferran/ a darreries de l’any 2014 constaven 154 habitants.La pèrdua d’un 84,81 % de la població supera fins el percentatge dels danys patits per Hiroshima i Nagasaki desprès del bombardeig atòmic, cal felicitat als feixistes, cleptofeixistes i fins a la ‘Democraciola’ que patim d’ençà de 1978 per aquest ‘èxit’.

No havia trobat ningú que em confirmes on era l’escola de Belltall, i potser amb l’excepció del Fonoll, donava per fet que la quitxalla de la Pobla de Ferran, la Sala de Comalats, i Glorieta, es desplaçaven fins a Passanant per assistir al col•legi.

L’Arxiu Comarca de la Conca de Barberà, em comunicava que custodia els fons dels ajuntaments de la comarca, excepte: Forès, l'Espluga de Francolí, Passanant, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Vilanova de Prades.

Ens manquen encara molts edificis escolars anteriors a la dictadura franquista de la Conca de Barberà, sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca.

La comarca i Catalunya us en deurà una.

Hem superat les 900 publicacions a https://issuu.com/1coneixercatalunya

No hay comentarios:

Publicar un comentario