lunes, 27 de junio de 2016

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA. QUEROL. EL CAMP SOBIRÀ DE TARRAGONA.

Retratava al Josep Olivé Escarré davant la portalada de l’església parroquial de Santa Maria de Querol, al Camp Sobirà de Tarragona, l’església i el fossar ocupen la part més alta del turó al voltant del qual s'estén el nucli de Querol.La descripció de patrimoni Gencat ens diu que té una estructura irregular, producte de les modificacions que ha experimentat al llarg del temps. És d'una sola nau amb capelles laterals, volta de canó apuntat a la nau i apuntat i de creueria a les capelles, i coberta de teula a dues vessant. L'absis és semioctogonal i presenta a la part inferior la sagristia.

L'accés es realitza per una façana lateral que es troba davant del cementiri. Presenta porta d'arc de mig punt, adovellada, a la part inferior de la qual són visibles uns grans carreus regulars, segurament d'època romànica. Damunt la teulada s'eleva la torre de planta quadrada amb obertures d'arc de mig punt i coberta piramidal. L'església s'il•lumina mitjançant escasses obertures, algunes d'elles atrompetades.

M’explicaven que els habitants ‘ habituals’ de Querol son una mitja dotzena escassa de persones, en aquest indret l’absència de ‘ Catalunya’ és manifesta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario