miércoles, 15 de junio de 2016

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA PÚBLICA DE SANT MARTÍ VELL. GIRONA. CATALUNYA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Retratava l’edifici que acull avui l’ajuntament i que segons m’expliquen havia estat la seu de les escoles públiques de Sant Martí Vell, el terme municipal té una extensió de 17,48 km2. i una densitat de població d'11,8 habitants per quilòmetre quadrat, està situat al nord del massís de les Gavarres i el punt més alt és el puig Alt o muntanya de la Mare de Déu dels Àngels, a 490 metres d'altitud, des d'on es divisa una impressionant panoràmica, des del Pirineu a les illes Medes.


Travessen el terme el Rissec, afluent del Daró, i la riera de Sant Martí, que neix al terme municipal, als vessants a tramuntana del puig Alt i que es barreja avall amb les aigües del Ter.

Sant Martí Vell gaudeix de les característiques d'una petita vall i de la sinuositat de les Gavarres, el que li ofereix una important diversitat paisatgística, amb el bosc salvatge poblat de pins, alzines, alzines sureres i arbustos, i amb la vall amb conreus majoritàriament de secà.

El dia de la nostra visita es duia a terme un taller per elaborar ratafia. La temptació va ser molt difícil de vèncer, em quedaven però un grapat de quilometres fins al Monestir de Sant Daniel, on ens esperaven a dinar a les 13:00

Ens manquen encara molts edificis escolars anteriors a la dictadura franquista d’aquesta comarca , sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca.

Catalunya us en deurà una.

Hem superat les 918 publicacions a https://issuu.com/1coneixercatalunya , i els lectors han fet 20668 impressions de totes o algunes de les publicacions, això vol dir que podrien existir fins a 23 ‘llibres’ que recullen TOTS els edificis escolars anteriors a la dictadura franquista que hem pogut documentar.

Ens encanta aquest nivell d’acceptació que hauria però, passar de ser passiva, a ser activa, i fer les seves aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

No hay comentarios:

Publicar un comentario