martes, 14 de junio de 2016

IN MEMORIAM DE L’INSTITUT VELL DE GIRONA.

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Retratava la façana de l’ Institut Vell de Girona al que Dolors Condom i Gratacòs ( Palamós 4.03.1926 + Girona, 5.3.2016 ) dedicava un article en ocasió dels 150 anys de la seva fundació: http://www.raco.cat/index.php/revistagirona/article/view/96431/121646



L’edifici de l'antic Convent de Sant Antoni va ser construït durant el segle XVIII, per convertir-se durant el segle XIX en l’ Institut de Girona.

Actualment, l'arxiu comparteix aquest edifici amb el Museu d'Història de la Ciutat de Girona, i altres serveis del Servei de Gestió Documental de l'Ajuntament de Girona.

http://www.girona.cat/museuhistoria/cat/museu_edifici.php

Ens manquen encara molts edificis escolars anteriors a la dictadura franquista d’aquesta Ciutat de Girona i la seva província, sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca.

Catalunya us en deurà una.

Hem superat les 900 publicacions a https://issuu.com/1coneixercatalunya

Hem superat les 917 publicacions a https://issuu.com/1coneixercatalunya , i els lectors han fet 20668 impressions de totes o algunes de les publicacions, això vol dir que podrien existir fins a 23 ‘llibres’ que recullen TOTS els edificis escolars anteriors a la dictadura franquista que hem pogut documentar.

Ens encanta aquest nivell d’acceptació que hauria però, passar de ser passiva, a ser activa, i fer les seves aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

No hay comentarios:

Publicar un comentario