sábado, 10 de febrero de 2018

DE LA TORRE CAMINALS A LA TORRE DE CAN GOU. EL PATRIMONI INEXPLICAT D’OLOT. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

Aprofito aquestes fredorades per repassar imatges antigues d’aquí i allà, a Catalunya tenim molts elements patrimonials que necessitem més explicació de la que en relació a aquesta casa trobava a : http://inventaripatrimoni.garrotxa.cat/3321/


Edifici d’estil eclèctic, de finals del XIX principis del segle XX, de planta rectangular amb una torre rodona, a l’extrem, de 4 pisos amb coberta cònica.

Cap dada de l’autor de l’edifici, del que ens agradarà tenir-ne noticies a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap dada del promotor de l’edifici, del que ens agradarà tenir-ne noticies a l’email coneixercatalunya@gmail.com

http://poum.olot.cat/PDF/Vol08/08A-ME.pdf

Curiosament patrimoni Gencat, ens diu ERROR No s'ha pogut trobar la fitxa sel·leccionadahttp://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=40991

El Matias En Mais Castanyer en confirma que la Torre Caminal , i la Torre e Can Gou, son el mateix edifici, i encara afegeix que hi va treballar Sadurní Brunet Pi (Vallirana, 1886-Olot, 1958) que NO ERA ARQUITECTE, encara que col·laborava però decorant i complementant obres signades per arquitectes com Rafael Masó, Alfred Paluzie o Joan Roca Pinet.

També va dissenyar comerços, va reformar cases,... file:///C:/Users/Usuario/Downloads/278656-381672-1-SM.pdf

Que en sabem del Sr. Caminals?.

Com passa a denominar-se Can Gou ?

S’acostuma a dir - el tontisme no té límits- que a Internet s’hi troba tot. Està clar que TOT EL QUE VOLEN QUE TROBIS, oi?. Em deia un catedràtic de l’àmbit del patrimoni històric i/o artístic , que consultava SEMPRE l’enciclopèdia catalana ‘ LA GRAN ‘, i que quan va trobar el bloc coneixercatalunya blogspot com , ens va posar en el PRIMER LLOC. Em deia que si no troba alguna dada al nostre bloc, ja arrufa el nas, intueix que la recerca serà llarga i dura.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Catalunya us ho agrairà.

Antonio Mora Vergés

No hay comentarios:

Publicar un comentario