sábado, 10 de febrero de 2018

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA A LA CASA DE BOJONS. SANT SADURNI D’OSORMORT. OSONA, CATALUNYA.

Aprofito aquestes fredorades per repassar imatges antigues d’aquí i allà, a Catalunya tenim molts elements patrimonials que necessitem més i millor explicació, com per posar un exemple l’escola a la casa de Bojons al terme de Sant Sadurní d’Osormort a la comarca d’Osona, d ela que trobava una fotografia del Manuel Cazador i López ( Torrent de Cinca, Aragó, 1874- Sant Julià de Vilatorta, Osona, Catalunya , 1956 ) feta l’any 1915. http://mdc.cbuc.cat/cdm/singleitem/collection/afcecemc/id/1215/rec/637


La Dolors Bruguera Busquets em deixava un missatge al face ; la meva mare , la Maria Busquets Crous, diu que abans era un poble i que la canalla de les cases de pagès del voltant hi anaven a escola, perquè els municipis els hi quedava molt lluny, abans anaven a peu a col·legi, i havien de caminar molt. Plogués, fes fred o vent!!

La Maria Busquets Crous anava a Vilanova de Sau perquè vivien a les Teiades, on havia nascut el 8-10-57, i després van anar a viure a la Casa de Vall, seguien però, anant a col·legi a Vilanova de Sau.

Ella no havia anat a Bojons, els del Restaurant però, si que hi anaven.

Li demanava a la Dolors Bruguera Busquets, imatges – si existeixen – de l’escola de Vilanova de Sau.

Intueixo que manquen no menys de 2000 edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista, ni em queixo però de la feina feta https://issuu.com/1coneixercatalunya

S’acostuma a dir - el tontisme no té límits- que a Internet s’hi troba tot. Està clar que TOT EL QUE VOLEN QUE TROBIS, oi?. Em deia un catedràtic de l’àmbit del patrimoni històric i/o artístic , que consultava SEMPRE l’enciclopèdia catalana ‘ LA GRAN ‘, i que quan va trobar el bloc coneixercatalunya blogspot com , ens va posar en el PRIMER LLOC. Em deia que si no troba alguna dada al nostre bloc, ja arrufa el nas, intueix que la recerca serà llarga i dura.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Catalunya us ho agrairà.

Antonio Mora Vergés

No hay comentarios:

Publicar un comentario