jueves, 1 de febrero de 2018

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA DE LA GELTRU ANTERIOR A LA DICTADURA FRANQUISTA. VILANOVA I LA GELTRÚ. EL GARRAF. CATALUNYA

Josep Salvany i Blanch ( Martorell, 1866- Barcelona, 1929) retratava l’any 1923 la façana de les escoles de Vilanova i la Geltrú, a l’edifici del Castell.


Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya . Matèria Vilanova i la Geltrú ; Garraf ; Catalunya ; Edificis civils ; Façanes

La Maria Engracia Soler , ànima de la pàgina La Vilanova d'abans , em confirma que efectivament hi havia les escoles, i afegeix que la seva germana va anar a aquest centre.

La Pàgina té entre molts més aquesta entrada ; Col·legis varis : https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.294789270718156&type=1&hc_location=ufi

Gràcies a la Maria Engracia Soler, i a moltes persones que publiquen en aquesta pàgina, he pogut anar ‘refent’ el mapa dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista a Vilanova i la Geltrú, aquesta és una més, i alhora una menys de les encara ens manquen, que estimo pel cap baix que superen les 2.000. Hi ha moltíssima feina pendent, oi?.

Sou pregats d’ajudar-nos en aquesta recerca, feu-ho per la vostra dignitat, per recuperar la memòria dels vostres pares, avis, besavis, rebesavis .. , i perquè en puguin gaudir els vostre fills, nets, besnéts, rebesnéts, ...

Catalunya us ho agrairà.

No espereu medalles, ni toisons, Catalunya no és d’eixe món.

Antonio Mora Vergés.

No hay comentarios:

Publicar un comentario