sábado, 3 de febrero de 2018

TENIM MÉS DADES D’AQUESTA CASA DEL CARRER VILANOVA D’OLOT?.

El Matias En Mais Castanyer publica a la pàgina Olot d'abans. Fotos antigues d'Olot, una fotografia amb aquest peu :


Identificador AFCEC_ARMENGOL_C_2042
Tipus de recurs Imatge
Títol Xalet d'Olot voltat de jardí amb dues persones en una terrassa i una persona al portal
Autor Armengol i Bas, Josep Maria
Data document original [Entre 1899 i 1910]

Quan preguntava el nom i/o l’indret on estava/estava ubicada, la Pilar Riera Prat , deixa un comentari ; potser diré un disbarat. Podria ser la torre on hi havia els ascensors Serra, al carrer Vilanova? S'hi sembla.7

Un xic més tard, afirma : Si és aquesta sí. Una mica abandonada.


Matias En Mais Castanyer, aporta també una foto en color.

Trobava fins a 3 edificis al carrer de Vilanova obra de l’arquitecte Alfred Paluzie Lucena (Barcelona, 26 de juny de 1870- 17 de gener de 1943) a :
http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=Olot&page=13&pos=125

L’Anna Maso Colldecarrera , deixa un comentari, La Torre dels Coloms. Crec que havia estat d’un germà del famós Manuel Malagrida i Fontanet (Olot, 20 d'abril del 1864 – Barcelona, 15 de maig del 1946). Encara existeix al carrer Vilanova.

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com del nom del germà, i del lloc i data de naixement i traspàs.

Us pertoca als d’Olot acabar la recerca, i confirmar qui va ser el promotor, i si efectivament l’autor del projecte va ser l’arquitecte Alfred Paluzie Lucena (Barcelona, 26 de juny de 1870- 17 de gener de 1943).

Ens agradarà però, tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Antonio Mora Vergés

No hay comentarios:

Publicar un comentario