domingo, 5 de febrero de 2012

DE DINS,I DE FORA. FUTBOL.


Llegia encuriosit  allò que pel que fa al futbol,  diuen de nosaltres en altres llocs del món – fora - , i  ho contrastava amb el que ens expliquen els medis locals, comarcals, provincials, els d’àmbit d’una comunitat autònoma concreta, i aquells escrits, radiats i/o televisats que abasten tot el territori peninsular i les terres d’ultramar.

És un exercici bàsic d’higiene mental i democràtica que us recomano fer almenys un cop al dia.  

Em sobtava llegir ‘dirty white’  per referir-se al Real Madrid i al joc que practica; l’adjectiu està associat a perpetuïtat en el món anglosaxó al José Mário dos Santos Mourinho Félix, i és sens dubte la raó per la que fou foragitat de l’activitat esportiva en aquell país. Em dolia comprovar la realitat de la teoria de les ‘pomes podrides’.

No em sobtaven ‘murderer, killer,’ associats a l’inefable Képler Laveran Lima Ferreira, ‘Pepe’. La seva trajectòria  en el món de l’esport toca a la seva fi, cap club que tingui  un mínim d’ètica el llogarà el dia que retorni al Real Madrid l’esperit esportiu i/o s’imposi el seny. Un club més que centenari no pot lligar-se a una ‘ morralla’ de tant ínfima qualitat moral.  

Els diaris – principalment els que havien estat lligats al Movimiento – continuaven amb la seva cantarella, i fins en algun cas s’atrevien a proposar-los com a candidats al ‘santoral catòlic’.

Repapiejo ja ho se, però insisteixo en que això de llegir la premsa estrangera – els traductors ajuden si no es dominen llengües - , és un exercici bàsic d’higiene mental i democràtica que us recomano fer almenys un cop al dia.    

No hay comentarios:

Publicar un comentario