lunes, 20 de febrero de 2012

EN ESPAÑA EMPIEZA A AMANECER


No hi ha res de nou sota el sol, ni el títol http://www.youtube.com/watch?v=mOGqmHP2nIMd’aquesta reflexió,  manllevat d’una cançó que s’havia de cantar obligatòriament amb el braç dret aixecat, fins els primers anys de la dècada dels  50 del segle XX.



Mariano Rajoy Brey, President del Govern del Regne d’Espanya, insisteix novament que ‘ en España empieza a amanecer’ ; els que matinem sabem que quan creix el dia creix el fred, i que no serà fins que el sol assumeixi una certa alçada que sentirem els seus beneficis efectes, no és la llum, sinó la calor, allò que fa que el fred s’esvaeixi.

Certament el ' fred humà' , 'l'oblit social'  ha tingut i té un creixement exponencial; es fan lleis perquè els més pobres no puguin accedir a les prestacions més bàsiques, un euro per cada recepta mèdica, cinc euros pels collars avisadors que porten les persones grans que viuen soles, i que tenen ingressos superiors als 445 €,.... la llista és quasi infinita.

Imagino que aquesta és l’accepció que postula l’ínclit Mariano.

No certament la de reclamar dels responsables – banquers, politics, alts i ‘baixos’ càrrecs,...- els danys causats a la nació, i a tots i cadascun dels ciutadans.  

Des del ‘bon rotllo’, en aquesta ocasió l’aposta no els sortirà bé, i això malgrat que com a mesura de defensa posen dones com a ‘responsables politiques’, si la situació econòmica i social no es redreça ràpidament, patirem  una ‘explosió social’ de conseqüències inimaginables. Està escrit des de fa segles :

Allò que ha passat tornarà a passar,
allò que s'ha fet tornarà a fer-se.

Tant cert com que :

«El que és tort no es pot adreçar;
I amb el que manca, no hi pots comptar.»

No té gaire marge de maniobra l’il·lustre gallec per redreçar el rumb de la barca que va de dret al penya-segat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario