viernes, 3 de febrero de 2012

País de Fireta.

Això acostumen a dir – inter nos – de Catalunya.

Ens fot però que ho diguin els altres i més encara si  el comentari ve de les terres de sud.

Ni  tant, ni tant calb.

Atès que aquest – Catalunya -  és un territori tradicionalment ‘castigat’ des dels governs d’Espanya, ja sigui regne, ja república, la política  sempre és la mateixa : espoliar-nos !.

Atès que amb unes infraestructures precàries  - més pròpies d’un país africà -  costa Déu i ajuda lluitar contra els elements.

Atès que sortosament aquesta onada de fred siberià, no serà tant siberià com diuen.

Atès que ja tenim prevista una Marató per la primavera – es tracta d’atendre els pobres que encara no siguin morts en aquella data i posteriors -.

Resulta que potser el qualificatiu despectiu ‘ fireta’ no és el que ens definiria amb més propietat.

Quan érem menuts  - entenguis quitxalla – com a País mai hem sigut grans, allò que més ens dolia era que la resta de companys ens diguessin ‘ets un gallina’ , cosa que era – com diu el Rei Artur, que va anar a col·legis de pagament  -  condició ‘sine qua nom’ , quan no t’atrevies per exemple a saltar el ‘plinton’, o pujar la corda, o saltar a la piscina, o ... ‘gallina, que ets un gallina!!!’.

Evidentment no podem posar portes al fred de sibèria;  ja toca però dir PROU !!!

A l’espoli que possiblement facilitarà que la fredorada  s’endugui un nombre indeterminat de persones.

Al manteniment d’unes infraestructures inqualificables en un país on els ciutadans, activament – amb el pagament d’impostos –  juguen en les lligues superiors; mentre passivament observen com se’ls emporten el pa de la taula.

A la necessitat – ineludible de totes , totes  - d’organitzar amb notable retard, una Marató per evitar la vergonya col·lectiva de superar estadísticament les mitjanes d’altres camps d’extermini, de tanta tradició com  Treblinka,   Mauthausen-Gusen,...    


Ah!, i potser també a allò de cridar ‘ som una Nació’, de que ?. de  gallines ?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario