jueves, 7 de marzo de 2024

TENIU DADES DE L’AUTOR DE L’EDIFICI DE LA PATRONAL I DEL DE LA SEVA REFORMA?. SANT QUIRZE DEL VALLÈS.

 


L’ajuntament en diu;  Edifici d'estil modernista que data de l'any 1922  - i del que no en saben l’autor,  imagino que l’espantall de “  la guerra”  , aquí els pot servir ,-  i que es va convertir en el punt de trobada de propietaris i, en general, de la gent benestant del poble

Durant els anys 20, 30 i 40, la Patronal va esdevenir el centre social i cultural del poble i acollia actes socials com obres de teatre i, sobretot, balls.

En els dies foscos que seguien a l’alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II  República -  això de “ la Guerra Civil” ja només ho defensen els historiadors feixistes -  , s'hi van organitzar balls en benefici dels ferits per la guerra.

En l'estat original, la part de dalt de l'edifici, avui denominada Sala Josep Brossa, era la sala de ball i també disposava d'un petit escenari.

La part del darrere d'aquest equipament era un jardí on s'hi celebrava el tradicional ball del fanalet.

 Després de la victòria dels sediciosos feixistes , l'edifici de la Patronal es va dividir en dues parts, que van allotjar el Cafè Espanyol i un taller.

L'any 1998 van començar les obres de rehabilitació de l'edifici – aquí l’espantall, ja no els val -  i ens agradarà tenir noticia de l’autor de la rehabilitació a l’email castellardiari@gmail.com   , que el van transformar en un nou equipament cultural per a Sant Quirze.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/27977

Trobem a la xarxa dades de “ persones”  quina petjada es redueix a endegar el genocidi del poble palestí a Gaza i Cisjordània o a perseguir grups objectivament identificables,  SEMPRE per raons econòmiques, disfressades amb arguments jurídics,  o pitjor encara amb raonaments espuris clarament inspirats en l’ideari feixista, i per descomptat llistes quasi infinites  de corruptes, presumptes i/o convictes, com és habitual en aquest dissortat reialme, oi?

Esperem  a l'email castellardiari@gmail.com dades dels autors de l'edifici de la Patronal i de la seva reforma. 

Catalunya us ho agrairà. 

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario