sábado, 23 de febrero de 2013

EL MODERNISME A SENTMENAT EDIFICI DE LA PLAÇA DE DALT 9

En algun lloc l’anomenen Casa Vilardell. Cap dada però del promotor, ni de mestre d’obres i/o arquitecte que l’aixecaven possiblement l’any 1893. Sovint m’oblido que el territori català pertanyi – encara – per dret de conquesta al REINO DE ESPAÑA, i que seguint les instruccions de la SUPERIORIDAD, cal fer tot el possible per menystenir Catalunya, als catalans, i per descomptat al seu Patrimoni Històric i/o Artístic. Sou pregats de fer-nos arribar aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

De la descripció tècnica llegia : Edifici entre mitgeres, de planta baixa, pis i golfes. La façana principal presenta una composició simètrica: a la planta baixa hi ha a la dreta, la porta d'accés d'arc escarser i una altra porta a l'esquerra, de la mateixa tipologia.



El pis principal està ocupat per un balcó de dues obertures allindades, emmarcades per una motllura que en la seva part superior és d'arc escarser. Entre ambdues obertures, hi ha un medalló en relleu amb la data de 1893.

Al pis de les golfes, hi ha vuit obertures rectangulars separades per petites pilastres adossades que serveixen de base a unes mènsules que, a la vegada, suporten un ràfec. A la banda dreta del conjunt, hi ha un altre cos de planta i pis amb un gran finestral a la planta baixa de dues obertures, amb reixa i tribuna superior al primer pis, de tipus senzill.

No hay comentarios:

Publicar un comentario