miércoles, 27 de febrero de 2013

PONT MEDIEVAL DE VALLCANERA . SILS. LA SELVA. CATALUNYA

Corprèn la visió de les restes l'antic pont de pedra medieval del Camí Reial que travessava la riera de Vallcanera poc abans d'arribar a Mallorquines, en desús des de la construcció de la carretera GI-555.

Desprès de les riuades de 1970 i 1971 que en van fer caure l’arc , i que l’any 1990 les obres d’un gasoducte soterrat van fer caure l’estrep sud i les baranes de l’estrep nord; es veuen únicament un tros de la base d’aquest darrer ; una estructura quadrangular que mesura aproximadament 5,30 metres d'amplada, 6 metres de llargada i 1,40 metres d'alçada. L'aparell és de pedra lligada amb argamassa.

Originalment era de doble vessant i d'un sol ull d'arc de mig punt.

Joan Llinàs i Pol el data entre els segle XIII i XIV, però segurament fou objecte de reconstruccions i intervencions posteriors.



Sou pregats de fer-,e arribar una imatge actual, a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la de l’any 1971, del tot bucòlica, forma part ‘d’allò que el vent s’endugué’ .

Hi havia un projecte per refer aquesta infraestructura, però l’estat catastròfic de les finances públiques al REINO DE ESPAÑA, fruit al ensems de l’estultícia i la corrupció les elits politiques, no permet posar-hi data. Altrament Sils, està a Catalunya, i això en aquesta ‘Democraciola’ sempre resta punts, oi ?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario