jueves, 21 de febrero de 2013

HI HA UNA CAPELLA AL ‘DÉU DESCONEGUT’ A CAN SOLÀ DE CALDES DE MONTBUI ?.

M’aturava al costat de la casa dita El Solà, un cop superat el pont damunt la riera de Caldes Montbui, en direcció a Sentmenat.



De feia molt temps l’ocul i les finestres vidriades em feien pensar en una possible Capella dins la casa.

Ningú contestava el timbre, ni tampoc les salutacions, hola !, hola !, amb que m’introduïa un xic dins la propietat.

Demanava informació a diferents entitats i persones, i fins al moment d’escriure aquestes lletres, ningú té constància de l’existència de cap ‘espai religiós’ dins de la casa.

Els que varem estudiar ‘història Sagrada’ recordem perfectament l’estratagema de Sant Pau ; a l'antiga Grècia, els altars dedicats al Deú Desconegut no eren insòlits i en ells es commemorava als déus sense nom propi, una mica com fem avui en la Festa de Tots Sants, o quan existia la ‘moral civil i/o laica’ - que manifestament han oblidat avui QUASI TOTS ELS POLITICS - davant la Tomba al Soldat Desconegut.

Pau es va agafar al que li va semblar una oportunitat i va explicar que ell precisament, anunciava la vinguda d'aquell déu desconegut.

L'estratagema va sorgir cert efecte entre els oients i encara que sant Pau va abandonar Atenes sense el predicament obtingut en altres ciutats, havia aconseguit posar la pedra angular de l'edifici en construcció de la fe cristiana.
L'altar buit, aviat s'ompliria amb un nou Déu que despertaria l'entusiasme de les multituds.

Amb idèntic propòsit, recupero aquest imatge del ‘Déu Desconegut’, per obtenir en el meu cas resposta a la possible existència d’un Capella a Can Solà de Caldes Montbui, que pertanyi actualment al Bisbat de Terrassa, dins la Nació màrtir de Catalunya.

Recordo un vellet admirable que no volia morir-se perquè deia – amb raó – que contínuament succeïen fets extraordinaris.

Us traslladem aquestes preguntes, esperant les vostres respostes a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario