viernes, 8 de mayo de 2015

AJUNTAMENT I ESCOLES DE MARGALEF. EL PRIORAT. TARRAGONA. CATALUNYA

Des del coneixercatalunya.blogspot.com començàvem l’any 2015 amb el propòsit de recuperar – fins on sigui possible – la memòria de les escoles anteriors al que anomeno II feixisme ( Dictadura del general Franco ); NOMÉS en el curt període de la II República Española s’obrien a Catalunya més de 16.000 centres, i prèviament la Mancomunitat de Catalunya activa entre 1914 i 1923/1925, va desenvolupar una gran activitat en els àmbits de l’educació i la cultura ; alguns tenen avui altres destinacions, públiques o privades, altres continuen servint al fi que els feia construir, i dissortadament molts son hores ara, només un trist record.

Pensava que seria una tasca senzilla perquè comptava tenir l’ajuda de les Administracions, i/o que trobaria almenys una persona per cada poble, vila o ciutat de Catalunya, interessada per aquests temes del patrimoni històric col•lectiu. Ara constato que anava errat, ni les xarxes socials tenen tant poder de convocatòria com es diu – sobretot en material cultural -, ni s’ha esmorteix amb el pas del anys la ‘inèrcia perniciosa’ que ens inoculaven des del REINO DE ESPAÑA.

Retratava l’edifici de l’Ajuntament i les escoles de Margalef , del que ens diu la descripció ; edifici centenari que presenta planta baixa i dos pisos d'alçada, i que va ser construït per allotjar l'ajuntament del poble, l'escola i la casa dels mestres.


De la façana principal, cal destacar, quatre balcons i al centre trobem un rètol pintat que indica que es tracta de la Casa Consistorial i de les Escoles Nacionals, així com la data de 1915.

La pintura va signada per Miquel Porqueres, ens agradarà tenir constància del cognom matern a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No trobava cap dada del seu autor, en demanaré informació a l’Ajuntament, als margalefans i urbi et orbe a tothom que en tingui informació.

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario