viernes, 29 de mayo de 2015

ESGLÉSIA DE SANT MIQUEL ARCÀNGEL. CASTELLÓ DE FARFANYA. LA NOGUERA. LLEIDA. CATALUNYA

Retratava com havia fet el Josep Salvany Blanch l’any 1918 la façana de l'església de Sant Miquel Arcàngel de Castelló de Farfanya, que segons llegia fou bastida probablement al segle XIII, tot i haver estat molt modificada posteriorment. És d'una sola nau orientada est-oest i coberta amb volta de canó apuntada. La porta d'accés és oberta a la façana sud; és de factura gòtica dins la tradició de l'escola de Lleida, amb les arquivoltes decorades amb motius geomètrics i els capitells que combinen estilitzacions figurades i vegetals. Al segle XVIII li fou afegida una altra nau a tramuntana, un portal nou (1751) i el presbiteri rectangular (1777) en substitució de l'antic absis.



Retratava també l’ absis de formigó, aquesta intervenció es duia a efecte l’any 1986, a càrrec de la Generalitat de Catalunya, i va ser presidida pel criteri de donar la més gran rellevància possible a l'altar major que conté un retaule gòtic de pedra procedent de l'església de Santa Maria del castell, des d'on fou traslladat l'any 1936. Els motius tècnics que justificaven aquesta obra eren el deficient estat de conservació de l'edifici, i en concret el perill de ruïna imminent que presentava l'absis barroc.


S’escollien els colors perquè s’integressin perfectament amb els contenidors d’escombraries

No trobava enlloc les dades de l’arquitecte autor d’aquesta ‘reconstrucció’, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario