lunes, 18 de mayo de 2015

ESCOLA PÚBLICA DE CAMPDEVÀNOL ANTERIOR A LA DICTADURA FRANQUISTA. EL RIPOLLÈS

La Maria Vila Pascal, penjava una imatge en blanc i negre de l’escola pública de Campdevànol, anterior a la dictadura franquista , em diu que encara funciona, actualment és la dels nens d'EGB, aviat però, sembla que estarà en desús , penso que per qüestions demogràfiques.


No en trobava dades del seu autor, i ho demanaré a l’Ajuntament, als campdevanolencs, i urbi et orbe, a qualsevol persona i/o entitat que ens pugui facilitar informació.

Cal agrair aquest ‘miracle’ a la Maria Vila Pascal, i a la dea íbera Banda (Kanta-banda-le) que donarà nom al lloc de Campdevànol, passant de cantavàndal a camdevandal, i finalment ja a la baixa edat mitjana al Campdevànol.

Sou pregats d’adreçar les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

El Valentí Pons Toujouse, autor del bloc MODERNISME http://vptmod.blogspot.com.es/ , em feia un comentari ; l'autor de l’escola de Campdevànol, a la Carretera de Gombrèn, 33, va ser l ‘arquitecte / Josep Maria Riera Regué (arquitecte) 1932/34
http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1935/08/16/pagina-8/33146462/pdf.html?search=Jos%C3%A9%20Maria%20Riera%20Regu%C3%A9.%20Arquitecto

Em matisa, la del Riera potser és la versió actual amb un pis d'alçària.

Em pregunto, hi havia més escoles a Campdevànol en aquella època ?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario