domingo, 17 de mayo de 2015

SANTA MARGARIDA DE VILADEPOST DEL PUIG. ARGENÇOLA. CASTELLNOU DE BAGES.

Retratava al Josep Olivé Escarré, davant la façana de la capella rural d'una sola nau coberta amb volta de canó, amb absis semicircular a l'est, que presenta una finestra de doble esqueixada, advocada a Santa Margarida, dita de Viladepost, originàriament depenen de Sant Ramon de Sobirana de Ferrans, i més tard de Santa Eulàlia d’ Argençola


La descripció ens diu que la coberta és de teula àrab a dues vessants a la nau central. Al mur de migdia hi ha un portal amb la data de 1646, any en que probablement es va construir sobre l'anterior edifici. Al mateix mur trobem una finestra refeta. Al cantó de ponent s'alça un campanar d'espadanya de factura i característiques diferents a les de la resta de la capella. A sota seu s'obre una petita finestra de mig punt. La construcció fou arrebossada exteriorment i enguixada en el seu interior. No destaquen ornamentacions.

Germà Garcia Fernández, el 30-04-2000 retratava una estructura ‘ peculiar’ en el seu interior , quina utilitat se’ns escapa, sota el títol ‘Interior de l'església de Santa Margarida de Viladepost del Puig’.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail. com

No hay comentarios:

Publicar un comentario