lunes, 11 de mayo de 2015

CAPELLA DE SANT JOAN BAPTISTA DE CABACÉS. EL PRIORAT. TARRAGONA. CATALUNYA

Retratava la capella d'una sola nau, coberta per volta de mig punt rebaixada amb llunetes, advocada a Sant Joan Baptista, a Cabacés, a la comarca del Priorat.

La descripció ens diu que té un absis poligonal, amb cinc costats i arc triomfal. L'interior és enguixat, amb un petit fris continu. Hi ha un sol altar amb una imatge de Sant Joan. Les parets són decorades amb unes ceràmiques representant diversos sants, de factura moderna.


Exteriorment és arrebossada. La façana presenta una porta sense decoració, amb una ceràmica com les de l'interior, un petit ull de bou i un coronament de corbes mixtilínies. El conjunt és rematat per una espadanya.


La seu costat esquerra hi ha La Canal, o Font, es tracta d'una entrada d'aigua al poble provinent de la font de la Foia i es continua amb la sèquia de la vila. La canal vessa per quatre brocs de ferro sobre quatre dipòsits oberts de pedra, que es buiden consecutivament i que són un al costat de l'altre. El darrer dipòsit desaigua a una pica també de pedra que constitueix l'entrada o inici de la sèquia, avui coberta. A mà esquerra hi ha un abeurador.

Cercava també edificis escolars anteriors a la dictadura del general Franco, a Catalunya en aquells dissortats anys, moltes persones ja sabien llegir i escriure, i estic convençut que ultra les poblacions de Falset, Cornudella, i Margalef, a la resta del Priorat també. http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2015/04/escoles-publiques-anteriors-la_22.html

Sou pregats d’espolsar-vos ‘ la inèrcia perniciosa’ i ajudar-nos en la nostra recerca a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario