viernes, 29 de mayo de 2015

IN MEMORIAM. EDIFICI DE L’AJUNTAMENT DE LA FIGUEROSA. TÀRREGA. L’URGELL. LLEIDA.

Tàrrega té superfície 88,38 km² - fins al dia d’avui – el projecte del cleptofeixisme passa per reduir el nombre de municipis, amb l’excusa de l’estalvi de despeses ; la majoria dels alcaldes i regidors dels nuclis absorbits no cobraven, i desprès acostuma a succeir que algú cobra, però no treballa.

A tall d’exemple tenim la Figuerosa , municipi independent fins l’any 1969, sota la dictadura franquista . L’antic terme comprenia els pobles d'Altet i Riudovelles, la quadra de Cabestany i la quadra i caseria de Conill.

Retratava l’edifici que devia acollir l’Ajuntament, i del que no en trobava cap dada ja que n disposa Tàrrega d’un catàleg de Patrimoni en línia.


Estic pendent de rebre resposta de la meva petició d’informació relativa a l’edifici de l’any 1921, que acollia l’escola pública.


La centralització és una eficaç eina de destrucció de la ‘petita història’.

Cal felicitar als autors d’aquesta malifeta, i a les ‘Autoritats Democràtiques’ que han deixar passar el període 1978/2015 sense esmenar aquesta tràgica situació. A l’àmbit local el tema és gravíssim perquè tothom s’omple la boca de ‘ser català’, mentre els fets s’obstinen any rere any en negar-ho, oi ?.

En aquesta ocasió m’estalvio el CATALUNYA del títol.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario