sábado, 22 de octubre de 2016

EL FOSSAR DE SANT MIQUEL DE CASTELLTALLAT. SANT MATEU DE BAGES

M’arribava fins al centre de Castelltallat (zona de l’Esglèsia, el Casal i l’Observatori) o feia per la carretera BV-3003, que comença a Callús. Hi ha 13 km. de carretera comarcal i després s’ha de continuar per una pista forestal pavimentada, al llarg de 8 quilòmetres. Un trencall a mà esquerra del camí, ens portarà al centre.

També s’hi pot arribar per la C-25 (Eix Transversal), sortida 114 Aguilar de Segarra Fonollosa. Agafarem la BV-3008 i anirem en direcció a Fonollosa, i entre el pk 17 i 18, trobarem un trencall a mà esquerra, a la zona coneguda com de Cal Pallarés, on comença una pista forestal pavimentada. Després de 7 quilometres trobarem un trencall a mà dreta del camí, que ens portarà al centre de Castelltallat.

Hi havíem estat l’any 2009 :
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2009/08/sant-miquel-de-castelltallat-bages.html

Tornava en aquesta ocasió per retratar el petit fossar annex a l’església parroquial, en el que hi ha una mínima presència de les ‘inevitables flors xineses ‘ – el progrés com diuen els de Barcelona, no ha contaminat gaire. aquests indrets desconeguts – . Vinc de pagès, i malgrat fa més anys que visc l’àmbit urbà, als meus progenitors els posem SEMPRE, SEMPRE, flors del ‘seu país’ , tampoc no cal adonar les tombes amb flors exòtiques,oi?.


Les làpides ens expliquen que la presència d’emigrants ha estat en el millors dels casos, simbòlica.

No tenia ocasió de retratar el fossar de la Colònia Valls ( dels Valls i Taberner ), el sol, com el vent, la pluja, el fred i la calor, fan la seva via, mani que mani. Intueixo però, que les làpides ens donarien una visió diferent de la història

No hay comentarios:

Publicar un comentario