miércoles, 26 de octubre de 2016

MASIA LA RIERA DE COANER. SANT MATEU DE BAGES.

M’estranyava – relativament, encara som al REINO DE ESPAÑA – no trobar cap dada de la masia de la Riera a l’antic terme de Coaner, que pertany actualment a Sant Mateu de Bages. Res de la casa, i per descomptat res de la capella de la Mare de Déu de la Pietat, de la que trobava constància documental en la publicació Sobre les esglésies de Coaner de l’Albert Fàbrega i Enfedaque, es fa esment que al segle XVIII, hi havia un calze i una patena de plata, a la capella de la Pietat de la Riera.

No en trobava cap dada a l’Enciclopèdia de Catalana [ de fet quasi bàsicament de Barcelona ], tampoc els amics de la wikipedia en tenen cap dada.

http://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0060344.xml

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Sant_Mateu_de_Bages

Al Catàleg de Masies amb el número 154 trobava :

http://ptop.gencat.net/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=veureDocument&codintExp=246296&fromPage=load

No disposa Sant Mateu de Bages d’un Mapa de Patrimoni, ni d’un Catàleg de Patrimoni en línia.

Feia una visita a la finca, i no coincidia dissortadament amb ningú. LLegia a la pàgina dels Amics de Coaner , "la capella de la Marededéu de la Pietat, impulsada per Joan Riera, hereu del mas, i el seu germà Josep Riera, comissari del Sant Ofici, s’inaugurava l’any 1688"



Sou pregats de fer-nos arribar dades i imatges de la Capella de la Marededéu de la Pietat de la Riera, a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario