jueves, 27 de octubre de 2016

IN MEMORIAM DE SANTA MARGARIDA DE MEJA I EL SEU FOSSAR. SALO. SANT MATEU DE BAGES

Havíem visitat els que aleshores qualificava de bardisser de Santa Margarida de Meja l’any 2011, hi tornava en ocasió de documentar entre altres l’estudi de Salo, i el fossar de la colònia Valls.
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2011/03/el-bardisser-de-santa-margarida-de-meja.html


Patrimoni Gencat, quan a la descripció ens diu; edifici religiós. Capella construïda al costat d'un camí, dalt d'un petit turó. És un edifici d'època gòtica però que conserva elements de tradició romànica. Presenta una gran nau rectangular sense absis i amb finestra de creu als peus de la nau. L'entrada principal va ser tapada per la construcció d'un cos adossat i se'n obrí una de lateral amb un gran arc. Té campanar d'espadanya doble.

Els carreus presenten un bon estat.

Cap dada respecte a una més que possible funció quasi parroquial, i a l’existència d’un fossar.
http://www.catalunyamedieval.es/esglesia-de-santa-margarida-de-meja-sant-mateu-de-bages-bages/

... ens va comentar que aquesta església, en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República, qualificat pels guanyadors com “la guerra civil españolaa” (1936/1939) va hostatjar-hi cavalls. Aquesta va ser la raó que va motivar l’obertura d’un ampli portal, per facilitar-ne l’accés a l’interior.

També ens va ensenyar la situació del cementiri que està al costat mateix de l'església, ara senyorejat per les males herbes, i la primitiva porta d'entrada, ara, d’accés quasi impossible.


El nivell d’informació té una clara relació amb la distància i/o l’accessibilitat, entre el lloc on es troba el monument i Barcelona; prop, moltes dades tècniques i històriques, lluny i/o d’accés dificultós, descripció telegràfica, i/o com en el cas de Sant Andreu de l’Horta al Raval de Meja, un mutisme absolut. Des de aquí felicitem a qui correspongui.

De la casa magnifica del Puig ni un borrall.


Perquè encara no està considerat delicte la negligència vers els patrimoni històric i/o artístic?.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario