Els ‘diners d’Amèrica’ , 1767, 1803, 1842 (dates a llindes de finestra i al rellotge de sol), permetien convertir l’església romànica de Boldú , agregat de la Fuliola, a la comarca l’Urgell, en aquest edifici de nau única amb dues capelles laterals per banda, que segons ens explica patrimoni Gencat, es troben cobertes per falses cúpules. L'accés a les capelles es fa a través d'arcs de mig punt. Sobre el primer arc lateral hi ha la data de 1704, quan possiblement neix la capella adossada a l'església medieval. L'absis és poligonal, rematat per una venera. La coberta s'articula en tres trams de volta de canó. Hi ha presència de contracor.
Exteriorment té una estructura irregular amb la porta d'entrada al lateral esquerre. El campanar s'eleva a la seva banda dreta i és datat de 1842. Té una estructura de planta quadrada amb una alçada de dos trams, cobert per una estructura piramidal de quatre cares.
No trobava ningú per a preguntar-li on anaven a escola els de Boldú, abans de la dictadura franquista. L’afirmació de que els feixistes inventaven l’abecedari, descobrien el paper, i promovien l’educació, no passa de ser una mostra més del ‘tontisme feixista’.
Hola,
ResponderEliminarprimerament enhorabona pel blog, no és fàcil trobar bojos, com nosaltres, sobre la cultura catalana i molt menys que escriguin en català. Crec que comencem a ser una espècie en perill d'extinció.
PEr mi, el més bonic de Boldú és la seva creu de terme, que me'n dius?
Salutacions
Ares
Fuet i Mate