jueves, 27 de diciembre de 2012

SANT SILVESTRE DE MOR. SANT FERRIOL. LA GARROTXA. CATALUNYA

Xavier Burcet Darde publica una imatge de l'església de Sant Silvestre del Mor , que trobem esmentada l'any 977 com "Sancti Silvestri de Mauro" quan, el Bisbe -i Comte- Miró, la donà al Monestir de Santa Maria de Besalú. Aquesta donació la confirmarà, l'any 998, el Papa Gregori V, citant l'església a la butlla amb el nom de "Sancti Silvestri deç Mor" i la seva denominació quedà en "Sant Silvestres Desmor" en la venda de la jurisdicció parroquial i el seu terme, feta, l'agost de 1392, pel rei Hug de Santa Pau.


Sant Silvestre del Mor es troba en molt mal estat de conservació i està mig enderrocada. La seva arquitectura, originalment romànica, va modificar-se en gran mesura durant el segle XVIII.

L'actual porta adovellada s'obrí al costat del ponent i es va refer l'absis semicircular existent a llevant, el qual presenta diversos fragments de rajols encastats entre els carreus de pedra. Està mancada d'obertures. El teulat també va ésser refet més recentment. Damunt seu hi ha una espadanya a la qual s'hi accedia per un edifici annexionat.

Pertany al Municipi de Sant Ferriol, que amb una superfície de 42,2 Km2, tenia en el cens de l’any 2011 , 228 habitants de dret. La llegenda de Sant Ferriol.
va nàixer en aquesta contrada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario