viernes, 29 de noviembre de 2013

CAPELLES DEL CASTELL DE CORNELLÀ. LLOBREGAT JUSSÀ.

De les dades que té publicades l’Ajuntament, http://www.cornella.cat/ca/HistoriaDelCastellDeCornella.asp
reproduïm :

Al segle XVI, Adriana de Ribes, tingué una especial rellevància en la història del castell i de Cornellà, ja que establí la seva residència aquí al castell. i duia a terme les actuacions següents :

Aixecà la primera planta del castell, construí les escales de pedra del pati, i incorporà la capella familiar de Sant Antoni a l'interior del recinte.

Féu també algunes intervencions de caràcter estètic, introduint finestres gòtiques als murs més antics, amb la voluntat d'unificar l'estil de la casa-palau.

De http://patmapa.gencat.cat/web/guest/patrimoni/arquitectura?articleId=HTTP://GAUDI_ELEMENTARQUITECTONIC_793

segons dibuixos de l'arquitecte Ramon Puig i Gairalt (l'Hospitalet de Llobregat, Barcelonès, 1886 - Barcelona, 1937). , a la planta hi ha el celler i la capella, i al pis superior diverses cambres i salons’ . Ens agradarà poder rebre còpia d’aquests dibuixos a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya (Arxiu Gavin ), em confirmaven que no tenien cap imatge d’una Capella del Castell de Cornellà, advocada a Sant Antoni, però si una imatge que s’obtenia el 26-XI-1983, d’una porta, que segons manifestaren en aquella ocasió, donava accés a la Capella del Castell, advocada a Santa Maria, que estava en estat d’absolut abandó i ruïna.


Ens agradarà rebre aportacions dels cornellanencs a l’email coneixercatalunya@gmail.com en això de recuperar la memòria històrica, totes les mans son poques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario