sábado, 2 de noviembre de 2013

RESTAURANT VENT D’ARAM DE SANTA COLOMA DE FARNERS. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

Ens el recomanaven a la Maria Jesús Lorente Ruiz, i a l’Antonio Mora Vergés, i val a dir que l’encertàvem seguint el excel·lent consell que ens havien donat.

No trobava cap dada d’aquesta casa que s’aixecava l’any 1823 per un promotor, i un mestre d’obres i arquitecte, que coincidien en el gust per l’exquisidesa.L’edifici a estat totalment restaurat conservant els sostres i els sòls originals.
donat  Vent d'Aram està ubicat al centre de la rambla (centre comercial) de Santa Coloma de Farners (Girona).Joan Vinyoli i Pladevall (Barcelona 3 de juliol de 1914 - 30 de novembre de 1984), fill adoptiu de Santa Coloma de Farners,  que hi va passar llargues temporades en els estius de la seva infantessa, la recordava sempre en els seus versos.

TEMPS

Torna'm, ah, torna'm als anys
de la noiesa,
                  amb els amics
a la riera, amb els passeigs
i les pistes de tenis 
                             i el ping-pong.
                                                   No. No.
Torna'm a la furiosa
passió que de mi va fer un altre.
Ja no seré mai més el noi
que feia jocs.
                    I me n'alegro.


En recordança escollien per al seu restaurant el nom del llibre que  es publicava l’any 1976 per Edicions Proa ‘ Vent d’Aram’.

Demanaren dades d’aquesta casa a l’Àrea de Patrimoni   de : ajuntament@scf.cat

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.comNo deixeu de provar l’ exquisideses d’aquesta casa del carrer Pare Rodés, 33, de Santa Coloma de Farners, topònim que   etimològicament deriva del llatí farīnarĭos, ‘fariners’. La forma farners és molt antiga, car apareix en un document de Ramon Berenguer I, i puio farner en un de l'any 1023 (cf. Balari Oríg. 244).

No hay comentarios:

Publicar un comentario