viernes, 1 de noviembre de 2013

LA TORRETA DE CASTELLVI DE LA MARCA. EL PENEDÈS SOBIRÀ. CATALUNYA

El Marcel Morató Tort retratava esplèndidament el Mas dit de la Torreta dins del terme de Castellví de la Marca a la comarca del Penedès sobirà, a la nació esclava de Catalunya.


La descripció tècnica ens explica que és una torre de planta circular, construïda amb pedra d'aparell petit i irregular.

L'aparell constructiu és fet amb filades compostes per pedres sense treballar o poc treballades, de mides diverses, no gaire grans.

L'entrada de la torre és per la planta superior de la masia.

Respecte de la història de l’edifici dissentim de l’afirmació ‘podria formar part del conjunt d'obres de caràcter defensiu vinculades al Castell Vell de la Marca, manades construir pel Comte Sunyer en el segle X’, en matèria de construccions de torres i/o castells cal reivindicar l’activitat i destresa dels àrabs, o com en el cas d’ aquesta fortificació, canviar el manades construir, pel manades ‘reconstruir’.

No tenim cap raó per pensar que aquells comtes eren de menys innobles que la inefable Esperanza Aguirre Gil de Biedma (Madrid, Espanya, 1952 + 2013 – mort civil i política -) comtessa consort de Bornos, Gran d’Espanya, i Dama Comandant de l’Imperi Britànic.

Tampoc trobem cap argument sòlid per l’afirmació;' és probable que, en època medieval, aquest mas fos un hostal degut a la seva situació sobre antics camins d'origen remot’.

En els treballs de Catalogació del Patrimoni Històric un sempre espera – ingènuament – trobar un cert ‘nivell ‘; dissortadament el Manual de Malas Prácticas para clasificar el Patrimonio Histórico Catalán, del MINISTERIO DE INCULTURA Y ODIO RACIAL, ha creat per arreu escola.

Podeu dir-hi la vostra a l'email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario