martes, 19 de noviembre de 2013

LA CAPELLA DEL MAS DEL PLA. CUNIT. EL PENEDÈS JUSSÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

En la documentació relativa a la casa trobava quasi tots els defectes que es normativitzaven des del MINISTERIO DE INCULTURA Y ODIO RACIAL, en el MANUAL PARA DOCUMENTAR EL PATRIMONIO HISTÓRICO Y/O ARTISTICO DE CATALUÑA.

GEC. Mas del Pla. L’edifici, que consta de tres plantes, és precedit per un camí arbrat que mena a un petit jardí tancat per una balustrada. La casa fou adquirida el 1920 per un capità de vaixell mallorquí, el qual engrandí i modificà la masia i hi construí els jardins, que, en definitiva, li donen el caire actual. El 1941 fou novament comprada pels seus antics propietaris.

http://www.diputaciodetarragona.cat/marc/web/diputacio-de-tarragona/cunit/mas-de-cal-pla
L’any 1920 aquesta masia passà de la Família Ferrer-Benítez a mans d'un capità de vaixell d'origen mallorquí, el Sr. Garcia. Aquest modificà i engrandí la masia i va construir els jardins, a mitjans dels anys 30. Cap al 1941 la casa fou comprada de nou per la família Ferrer.

A http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2013/10/el-cementiri-dels-somnis-i-els-anhels.html
ens preguntàvem :

A) El segon feixisme ( Dictadura de Francisco Franco ) va eliminat a la totalitat de la població civil de Cunit ?. En cas contrari, hi ha encara algun descendent d’aquelles persones que veien aixecar aquesta casa ?.

B) En els dies foscos del darrer genocidi contra Catalunya 1936-39, es cremaven TOTS ELS DOCUMENTS DE L’AJUNTAMENT DE CUNIT ?. També els del REGISTRE DE LA PROPIETAT ?.

Sou pregats d’ajudar-nos a l’email coneixercatalunya@gmail.com a recuperar – fins on sigui possible – un trosset més de la memòria històrica de Cunit, i de Catalunya.

Respecte de la Capella i la seva advocació l’Arquebisbat de Tarragona ens deia : Al nostre arxiu no hi ha la informació que vostè cerca. Hauria d'adreçar la seva consulta al bisbat de Barcelona, ja que fins l'any 1957 les parròquies de Cunit i Bellvei van pertànyer a aquests bisbat i potser allí poden resoldre les qüestions que planteja. La resposta de l’Arquebisbat de Barcelona era la següent : Les poblacions de Cunit, Bellvei i Castellet i la Gornal són poblacions que no pertanyen a l'Arxidiòcesi de Barcelona. Hauria de posar-se en contacte amb el Bisbat corresponent i dirigir allà la seva petició.

Al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ) disposen d’una imatge de la Capella, que dissortadament no ens dona cap dada de l’advocació que s’hi venerava.


Sou pregats d’ajudar-nos a l’email coneixercatalunya@gmail.com en aquesta recerca en la que voldríem donar resposta almenys a :

Dades del capità de vaixell d'origen mallorquí, el Sr. Garcia.
Dades de l’arquitecte que refeia la casa a indicació del Sr. Garcia.
Advocació de la Capella de la casa .

No hay comentarios:

Publicar un comentario