miércoles, 27 de noviembre de 2013

FAÇANA DE MOBLES MASIP A CORNELLÀ. LLOBREGAT JUSSÀ

Aturava el vehicle al costat del Mercat Municipal de Cornella, prop d’un singular edifici d'una sola planta cobert amb terrat de rajola, construït els anys 1904-1905. del que només se’n conserva la façana, adossada a un modern bloc de pisos.

Va ser seu de la Unió Social de Cornella, i després del Centre Catalanista "L'Avenç", entitat vinculada a la Unió Catalanista. Posteriorment va ser ocupat per l'empresa Mobles Masip.


La descripció tècnica ens diu que dins unes formes clarament modernistes, combinant línies arrodonides i angulars, destaca pels seus materials senzills emprat amb criteris de gran plasticitat. Per la seva factura de pedra disposada com llosetes i de maó marcant les obertures, cornises i angles, recorda les primeres obres modernistes com les cases de la Colònia Güell de Francesc d'Assís Berenguer i Mestres (Reus, 21 de juliol de 1866 + Barcelona, 8 de febrer de 1914) i/o de Joan Rubió i Bellver (Reus, 24 d'abril de 1871 + Barcelona, 30 de novembre de 1952 ) , o fins les façanes del Convent Teresià d’Antoni Gaudí i Cornet (Riudoms, 25 de juny de 1852 - Barcelona, 10 de juny de 1926).

Ens agradarà tenir noticia de qui va en ser el mestre d’obres i/o arquitecte a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario