lunes, 2 de diciembre de 2013

CASA JOSEP FLORIS DE CANET DE MAR. MARESME

De la casa que promovia Josep Floris, en trobava una afirmació ‘qualitativa’ de la màxima importància ‘ a mig camí entre el Modernisme i el Noucentisme, és una de les millors mostres d'habitatge de qualitat a Canet de Mar’.

La casa va ser projectada i dirigida per l'arquitecte Pere Domènech i Roura (Barcelona, 1881 – Lleida, 1962) entre els anys 1918 i 1920 (segons Oriol Bohigas i Guardiola (Barcelona, 20 de desembre de 1925)i el projecte l’executava el contractista i mestre d'obres Josep Cabruja i Feliu.

La descripció ens diu : casa de notable factura, de dos cossos ben diferenciats amb un cos principal i una torre annexa amb una planta baixa i tres alçades addicionals, comptant-hi unes golfes


La façana presenta notables esgrafiats, actualment molt degradats, amb pèrdua quasi total dels colors originals. La planta primera amb tres obertures, té dos balcons bastant diferenciats, el del cos central donant sortida a dues obertures i amb suport central. El segon balcó, a la torre, amb una sola obertura.

L'últim pis té una galeria d'estil amb finestres arquejades de maó vist separades per columnes salomòniques del mateix material, típiques del gòtic tardà. El ràfec que corona la casa és també de maó vist i té un sortint considerable. Pel cantó de la torre, el tercer pis presenta una sola finestra rectangular amb maó vist i flanquejada en la seva part superior per uns plafons ceràmics. Les golfes conserven petites típiques finestres esglaonades modernistes al nivell superior.

També és destaca la utilització de la ceràmica vidriada en la construcció.

Ens agradarà tenir noticies de l’autor dels esgrafiats a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario