martes, 3 de diciembre de 2013

CEMENTIRI DEL MONESTIR DE SANTA MARIA DE BELLPUIG DE LES AVELLANES. LA NOGUERA. CATALUNYA

Rebia un parell d’imatges del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ), del Cementiri de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes.



El fossar va patir un fortíssim creixement coincidint amb l’epidèmia de grip, coneguda com ESPAÑOLA – algú ens pot explicar per quina raó no hi ha cap fet positiu d’àmbit mundial relacionat amb el REINO DE ESPAÑA ?. - . Els Germans Maristes feia 8 anys que havien instal•lat el seu noviciat al Monestir de les Avellanes, la grip feia acte de presència coincidint amb l’arribada del grup de juniors que venia de la casa de formació d’Artziniega (País Basc), ràpidament es va expandir, i d’un dia per l’altre el monestir es convertí en un hospital.

Durant el mes d’octubre van morir un total de 20 persones , i en els mesos següents la xifra s’elevaria fins a 24 difunts.

El cementiri es va haver d’ampliar amb un corredor central on s’hi enterraren les víctimes de la grip.
Espanya va ser un dels estats més afectats amb prop de 8 milions de persones infectades el maig de 1918, hom situa en 300.000 el nombre de morts (les xifres oficials, en un Estat acostumat històricament a falsejar dades, van reduir les víctimes a "només" 147.114).

Al món l’epidèmia de grip coincidia amb la fi de la dita I GUERRA MUNDIAL, en el cas del REINO DE ESPAÑA, es patien nous episodis de l’endèmica corrupció política de les mal dites ‘elits’.

No hay comentarios:

Publicar un comentario