lunes, 9 de diciembre de 2013

LA CASA PERE ARPÍ MASSANA DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

Crida l’atenció l’edifici de la Plaça Octavià, 1 de Sant Cugat, en el que l’any 1885 Pere Arpí Massana, fill de Francesc Arpí i Sagués, i net de Pere Arpí Savalls , que aixecava la casa l’any 1853, du a terme una reforma, el projecte de la qual llegim signà Lluís Serra – sense cognom matern, i sense cap esment de la seva capacitació tècnica – ens agradarà rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com aquesta informació ; aprofitant peces de la terrisseria per acabar configurant una façana eclèctica, amb uns destacats finestrals neobarrocs que aboquen a un balcó amb balustrada correguda, sostingut per unes enormes mènsules.


Damunt dels balcons hi figuren dos rats penats de ceràmica vidriada .

A la paret del carrer Sant Medir hi ha restes d'ornamentació similar que consta de dos medallons ceràmics amb escultures d'un bust de dona i un altre d'un home vestit a la manera dels nobles del segle XVIII.

A la part superior hi ha un fris elaborat amb peces de ceràmica de motius zoomòrfics, rajoles de València i el rètol de la terrisseria, amb escuts de Catalunya als angles.

El rètol del fris superior fou mutilat i castellanitzat després de la mal dita Guerra Civil.

Fou una fàbrica de ceràmica , amb forn i un assecador , i alhora també habitatge en un dels pisos per una vivenda unifamiliar.

En l’actualitat l’edifici acull un local de restauració.

No hay comentarios:

Publicar un comentario