lunes, 9 de diciembre de 2013

MERCAT MUNICIPAL PERE SAN DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

L’ arquitecte municipal , Ferran Cels Granell , l’any 1911, amb un cens que superava per poc els 2368 veïns, alçava damunt el solar de la desapareguda església de Sant Pere d’Octavià – de la que ens agrdarà rebre’n una imatge a l’email coneixercatalunya@gmail.com - un edifici molt representatiu dins la tradició noucentista i modernista catalana.

La façana és de totxo artesà vist amb ceràmica dibuixada, i cal fer notar els diferents elements que en surten configurats, com obertures, arcades, les pilastres d’entrada, finestres i arcs parabòlics falsos.


L’any 1927, a darreries quasi del primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ) s’amplià amb una segona nau dissenyada per l’arquitecte Enric Mora i Gosch, s’hi afegiren els porxos de les peixateries i una marquesina a l’entrada, damunt la qual sobresurten un rellotge amb ornamentació de ferro forjat i ceràmica, un penell piramidal amb una campana, un parallamps i una sageta amb l’escut de Catalunya.

El cens de l‘any 1930 era de 5.190 habitants, que seran 84.946 a darreries del 2012.

Els efectes de la intensíssima misèria que escampaven pel REINO DE ESPAÑA les corruptes elits politiques, arribaven fins dalt d’aquest turó

No hay comentarios:

Publicar un comentario